Növénytermesztő üzem

Növénytermesztési üzemünk központja és műhelye Kartalon van. Üzemünk közel 4300 hektáron gazdálkodik. Területeink földrajzilag az Észak Alföldhöz tartoznak, melyet északról a Mátra és a Cserhát, nyugatról a Gödöllői dombság határol. Időjárási viszonyokat tekintve száraz körülmények között gazdálkodunk, a csapadék éves alakulása átlagosan 530 mm, az eloszlása általában tenyészidőre nézve kedvezőtlen.

Talajaink minősége és kultúrállapota jónak mondható, közöttük a genetikai osztályzás szerint a csernozjom, a barna-erdő, a váz, az öntés, és a réti talaj főtípusok találhatóak meg.

4277 hektárral részt veszünk az agrár-környezetgazdálkodási támogatás integrált növénytermesztési célprogramjában, ezért szigorú szabályokat, és vetésváltás korlátozásokat kell betartanunk.

Fő feladatunk az állattenyésztés részére a takarmány megtermelése, a vetőmag üzem alapanyagainak, valamint olaj- és élelmiszeripari termények előállítása értékesítés céljából.

Talajművelési rendszerünket a nedvesség megőrzésre, a szerves anyag gyarapítására és a megfelelő szerkezet kialakítására alapozzuk. A talajmunkáknál egyre nagyobb szerepet kapnak a lazítók, a kultivátorok, az egyenes tárcsák, és a felületeket lezáró hengerek. Nagyon fontosnak tartjuk a fenntartható és környezet tudatos gazdálkodást, hiszen így tudunk a területeinken, hosszú távon, eredményesen gazdálkodni.